Spaghetti pompoen

Bijzondere pompoensoort
Bijzonder, dat kun je deze pompoensoort wel noemen. Snijdt de pompoen doormidden. Haal het binnenste eruit (de zaden en loszittende draden). Vervolgens maak je het volgens recept klaar door middel van koken of garen in de oven. Hierna is de binnenkant van de pompoen eetbaar als lange spaghetti slierten.

Spaghetti pompoen zaaien
Vanaf half maart kun je binnen in een zaaibakje beginnen met zaaien. Vanaf mei kun je ook buiten zaaien. De zaden zien eruit als normale pompoenzaden.
Na opkomst kun je de plantjes het beste in een potje verspenen en flink laten wortelen. Nadat de kans op vorst voorbij is kun je de pompoenplantjes buiten uitplanten.

De Spaghetti pompoen heeft, net als andere pompoensoorten, ruimte nodig om te groeien. Ik zou voor één plant een vierkant van 1,5 x 1,5 meter adviseren. De plant maakt ranken die je in het vierkant moet zien te houden. Knip de langste ranken achter de aanzet van de pompoen weg. Als je voldoende ruimte hebt, laat de pompoenplant dan gerust groter worden. Aan één plant kunnen wel ca. 10 pompoenen komen. Bijzonder lucratief dus.

Ik geef ze tweemaal per jaar organische meststofkorrels. Direct bij de aanplant buiten en vervolgens drie maanden later nog een keer. Zo krijg je veel en grote pompoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Angola en Aruba: Vlaggen van verre landen dichtbij

De Afrikaanse natie Angola en de Caraïbische eilandstaat Aruba liggen duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Maar toch hebben de twee landen meer gemeen dan je misschien zou denken. Beiden hebben hun eigen unieke vlag, die een verhaal vertelt over hun geschiedenis, hun cultuur en hun toekomst. De vlag van Angola De vlag Angola staat symbool […]

Read More
Tuin

Duurzaam loungen: Waarom groene tuinmeubels de toekomst zijn

Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn, is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar groene alternatieven voor hun tuinmeubilair. Groene tuinmeubels worden steeds populairder omdat ze niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar ook goed zijn voor het milieu. In dit artikel zullen we de voordelen van groene tuinmeubels […]

Read More
Tuin

Creëer de perfecte eetplek in de buitenlucht met een tuintafel

Een tuintafel is een essentieel element in elke buitenruimte. Het biedt een gezellige plek om buiten te eten en te drinken met vrienden en familie, maar kan ook worden gebruikt als werkruimte of als decoratief element in je buitenruimte. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tuintafel, de verschillende materialen waaruit ze gemaakt […]

Read More