Spaghetti pompoen

Bijzondere pompoensoort
Bijzonder, dat kun je deze pompoensoort wel noemen. Snijdt de pompoen doormidden. Haal het binnenste eruit (de zaden en loszittende draden). Vervolgens maak je het volgens recept klaar door middel van koken of garen in de oven. Hierna is de binnenkant van de pompoen eetbaar als lange spaghetti slierten.

Spaghetti pompoen zaaien
Vanaf half maart kun je binnen in een zaaibakje beginnen met zaaien. Vanaf mei kun je ook buiten zaaien. De zaden zien eruit als normale pompoenzaden.
Na opkomst kun je de plantjes het beste in een potje verspenen en flink laten wortelen. Nadat de kans op vorst voorbij is kun je de pompoenplantjes buiten uitplanten.

De Spaghetti pompoen heeft, net als andere pompoensoorten, ruimte nodig om te groeien. Ik zou voor één plant een vierkant van 1,5 x 1,5 meter adviseren. De plant maakt ranken die je in het vierkant moet zien te houden. Knip de langste ranken achter de aanzet van de pompoen weg. Als je voldoende ruimte hebt, laat de pompoenplant dan gerust groter worden. Aan één plant kunnen wel ca. 10 pompoenen komen. Bijzonder lucratief dus.

Ik geef ze tweemaal per jaar organische meststofkorrels. Direct bij de aanplant buiten en vervolgens drie maanden later nog een keer. Zo krijg je veel en grote pompoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

De beuk

Een van de populairste haagplanten in Nederland is de beuk, dit wordt ook wel de fagus sylvatica genoemd. Doordat deze plant snel groeit, compact is en een mooi uiterlijk heeft is deze plant geschikt voor een mooie haag. Deze haag zorgt namelijk snel voor veel privacy in de tuin. Een andere fijne bijkomstigheid van de […]

Read More
Tuin

Hoe snoei je clematis

Clematis – ideaal voor een lelijke of kale muur Multi Pink Deze klimplant valt pas op, op het moment dat deze bloeit. De plant oogt wat iel gedurende het jaar, maar niettemin verschijnen er tijdens bloei de mooiste bloemen. Er is een enorme diversiteit aan planten. Verdiep je eens in de diverse soorten.20 Heb je […]

Read More
Tuin

Zinnia – zo mooi!

Zinnia’s, ze brengt de zomer in je tuin. Zelf gezaaid enige maanden geleden en nu een zee aan bloemen in de tuin. Zelf zaaien Ten eerste kun je Zinnia’s zelf zaaien is heel eenvoudig. In het voorjaar in een bakje (binnen of in kasje) voorzaaien, één keer verspenen en vervolgens uitplanten in de tuin. Een […]

Read More