De beuk

Een van de populairste haagplanten in Nederland is de beuk, dit wordt ook wel de fagus sylvatica genoemd. Doordat deze plant snel groeit, compact is en een mooi uiterlijk heeft is deze plant geschikt voor een mooie haag. Deze haag zorgt namelijk snel voor veel privacy in de tuin.

Een andere fijne bijkomstigheid van de beuk is dat deze goed betaalbaar is. Als je een hele grote lange haag wilt, bijvoorbeeld over de gehele lengte van de tuin, wil je natuurlijk dat dit betaalbaar blijft. Dan kun je kiezen voor de beuk.

Een ander voordeel van de beuk is dat de bladeren van deze plant in de winter ook blijven zitten, mogelijk wel verdord. Hierdoor heb je niet alleen privacy in het voorjaar en in de zomer, maar ook in het najaar en in de winter.

Naast de vele voordelen voor jou en de tuin, heeft de beuk ook voordelen voor vele dierensoorten. Vogels kunnen bijvoorbeeld hier hun onderdak vinden en nestjes maken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld egels en kleine insecten.

Hoe onderhoud je de beukenhaag?

Per jaar moet de beuk minimaal één keer gesnoeid worden. Op deze manier zorg je ervoor dat in de zomer de beuk goed groeit en dus dicht groeit. Als je net na de zomer de beuk nogmaals snoeit, is de kans groter dat de bladeren in de winter blijven zitten en ook mooi blijven. Als je de beukenhaag wilt snoeien is het belangrijk om de bladeren eerst nat te spuiten, op deze manier lopen de bladeren de minste schade op door de materialen die gebruikt worden.

Een beuk kun je online gemakkelijk vinden, kijk bijvoorbeeld eens bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Angola en Aruba: Vlaggen van verre landen dichtbij

De Afrikaanse natie Angola en de Caraïbische eilandstaat Aruba liggen duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Maar toch hebben de twee landen meer gemeen dan je misschien zou denken. Beiden hebben hun eigen unieke vlag, die een verhaal vertelt over hun geschiedenis, hun cultuur en hun toekomst. De vlag van Angola De vlag Angola staat symbool […]

Read More
Tuin

Duurzaam loungen: Waarom groene tuinmeubels de toekomst zijn

Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn, is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar groene alternatieven voor hun tuinmeubilair. Groene tuinmeubels worden steeds populairder omdat ze niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar ook goed zijn voor het milieu. In dit artikel zullen we de voordelen van groene tuinmeubels […]

Read More
Tuin

Creëer de perfecte eetplek in de buitenlucht met een tuintafel

Een tuintafel is een essentieel element in elke buitenruimte. Het biedt een gezellige plek om buiten te eten en te drinken met vrienden en familie, maar kan ook worden gebruikt als werkruimte of als decoratief element in je buitenruimte. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tuintafel, de verschillende materialen waaruit ze gemaakt […]

Read More