De beuk

Een van de populairste haagplanten in Nederland is de beuk, dit wordt ook wel de fagus sylvatica genoemd. Doordat deze plant snel groeit, compact is en een mooi uiterlijk heeft is deze plant geschikt voor een mooie haag. Deze haag zorgt namelijk snel voor veel privacy in de tuin.

Een andere fijne bijkomstigheid van de beuk is dat deze goed betaalbaar is. Als je een hele grote lange haag wilt, bijvoorbeeld over de gehele lengte van de tuin, wil je natuurlijk dat dit betaalbaar blijft. Dan kun je kiezen voor de beuk.

Een ander voordeel van de beuk is dat de bladeren van deze plant in de winter ook blijven zitten, mogelijk wel verdord. Hierdoor heb je niet alleen privacy in het voorjaar en in de zomer, maar ook in het najaar en in de winter.

Naast de vele voordelen voor jou en de tuin, heeft de beuk ook voordelen voor vele dierensoorten. Vogels kunnen bijvoorbeeld hier hun onderdak vinden en nestjes maken. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld egels en kleine insecten.

Hoe onderhoud je de beukenhaag?

Per jaar moet de beuk minimaal één keer gesnoeid worden. Op deze manier zorg je ervoor dat in de zomer de beuk goed groeit en dus dicht groeit. Als je net na de zomer de beuk nogmaals snoeit, is de kans groter dat de bladeren in de winter blijven zitten en ook mooi blijven. Als je de beukenhaag wilt snoeien is het belangrijk om de bladeren eerst nat te spuiten, op deze manier lopen de bladeren de minste schade op door de materialen die gebruikt worden.

Een beuk kun je online gemakkelijk vinden, kijk bijvoorbeeld eens bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Hoe snoei je clematis

Clematis – ideaal voor een lelijke of kale muur Multi Pink Deze klimplant valt pas op, op het moment dat deze bloeit. De plant oogt wat iel gedurende het jaar, maar niettemin verschijnen er tijdens bloei de mooiste bloemen. Er is een enorme diversiteit aan planten. Verdiep je eens in de diverse soorten.20 Heb je […]

Read More
Tuin

Zinnia – zo mooi!

Zinnia’s, ze brengt de zomer in je tuin. Zelf gezaaid enige maanden geleden en nu een zee aan bloemen in de tuin. Zelf zaaien Ten eerste kun je Zinnia’s zelf zaaien is heel eenvoudig. In het voorjaar in een bakje (binnen of in kasje) voorzaaien, één keer verspenen en vervolgens uitplanten in de tuin. Een […]

Read More
Tuin

Spaghetti pompoen

Bijzondere pompoensoort Bijzonder, dat kun je deze pompoensoort wel noemen. Snijdt de pompoen doormidden. Haal het binnenste eruit (de zaden en loszittende draden). Vervolgens maak je het volgens recept klaar door middel van koken of garen in de oven. Hierna is de binnenkant van de pompoen eetbaar als lange spaghetti slierten. Spaghetti pompoen zaaien Vanaf […]

Read More