Een medium en zijn paranormale gaven

Een medium kan verschillende paranormale gaven bezitten.  Een van de bekendste is helderziendheid, maar een medium kan ook bijvoorbeeld ruik-, smaak- of geurwaarnemingen hebben die anderen niet hebben. Zo heb je bijvoorbeeld:

Helderziendheid: het medium heeft het vermogen beelden te zien van gebeurtenissen die nog gaan plaatsvinden. Dit kan in de vorm van een droom of visioen zijn, maar het kan ook spontaan voorkomen.

Helderhorendheid: het medium heeft het vermogen geluiden te horen van geesten of engelen. Dit kan in de vorm van stemmen zijn, maar ook van andere geluiden.

Helderwetendheid: het medium heeft het vermogen aanvoelen of iets waar is of niet. Dit kan in de vorm van een gevoel zijn, maar het kan ook door middel van helderziendheid komen.

Heldervoelendheid: het medium heeft het vermogen emoties te voelen die niet van hem of haarzelf afkomstig zijn. Dit kan in de vorm van een gevoel zijn, maar het kan ook door middel van helderziendheid komen.

Helderruikendheid: het medium heeft het vermogen geuren waar te nemen die anderen niet ruiken. Dit kan in de vorm van een geur zijn, maar het kan ook door middel van helderziendheid komen.

Ook kan het voorkomen dat een medium meerdere gaven bezit. Zo kan het zijn dat een medium helderziend is en helderhorend. Zij kunnen dus boodschappen horen en zien van engelen, geesten of andere entiteiten van bovenaf.

Er zijn verschillende soorten helderziendheid: orakel, precognitie en retrocognitie. Orakel is het vermogen om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen, precognitie is het vermogen om dingen te weten die je nog niet weet en retrocognitie is het vermogen herinneringen op te roepen van iemand die al is overleden.

Een andere gave die een medium kan bezitten, is het vermogen om met geesten te communiceren. Dit wordt ook wel channeling genoemd. Channeling is het vermogen van het medium om contact te maken met de geest van een overledene en deze geest dan via het medium aan anderen door te laten spreken. Het is echter niet iedereen die gelooft in dit soort paranormale gaven en sommigen zijn er zelfs sceptisch over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *