Zinnia – zo mooi!

Zinnia’s, ze brengt de zomer in je tuin. Zelf gezaaid enige maanden geleden en nu een zee aan bloemen in de tuin.

Zelf zaaien
Ten eerste kun je Zinnia’s zelf zaaien is heel eenvoudig. In het voorjaar in een bakje (binnen of in kasje) voorzaaien, één keer verspenen en vervolgens uitplanten in de tuin. Een Zinnia is een éénjarige plant en kan niet tegen vorst. Plant ze dus pas uit als de kans op nachtvorst is geweken, na half mei. Tenslotte haal je uit één zakje zaad je heel veel plantjes, er is weinig uitval. Zinnia, Californische Reuzen, worden zo groot als een gerbera. Prachtige grote Zinnia.

Stevige plant – haal de zomer in je huis
Zinnia’s zijn bijzonder stevige planten, ze kunnen bijvoorbeeld wel een meter hoog worden. Bijzonder is dat ze echt flinke voorjaarsstormen kunnen doorstaan. De bloemen zijn goed te snijden voor boeket in een vaas binnen. Knip ze dus gerust af, ze zijn lang houdbaar in een vaas en je haalt de zomer in je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Angola en Aruba: Vlaggen van verre landen dichtbij

De Afrikaanse natie Angola en de Caraïbische eilandstaat Aruba liggen duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Maar toch hebben de twee landen meer gemeen dan je misschien zou denken. Beiden hebben hun eigen unieke vlag, die een verhaal vertelt over hun geschiedenis, hun cultuur en hun toekomst. De vlag van Angola De vlag Angola staat symbool […]

Read More
Tuin

Duurzaam loungen: Waarom groene tuinmeubels de toekomst zijn

Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn, is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar groene alternatieven voor hun tuinmeubilair. Groene tuinmeubels worden steeds populairder omdat ze niet alleen mooi en comfortabel zijn, maar ook goed zijn voor het milieu. In dit artikel zullen we de voordelen van groene tuinmeubels […]

Read More
Tuin

Creëer de perfecte eetplek in de buitenlucht met een tuintafel

Een tuintafel is een essentieel element in elke buitenruimte. Het biedt een gezellige plek om buiten te eten en te drinken met vrienden en familie, maar kan ook worden gebruikt als werkruimte of als decoratief element in je buitenruimte. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tuintafel, de verschillende materialen waaruit ze gemaakt […]

Read More