Zinnia – zo mooi!

Zinnia’s, ze brengt de zomer in je tuin. Zelf gezaaid enige maanden geleden en nu een zee aan bloemen in de tuin.

Zelf zaaien
Ten eerste kun je Zinnia’s zelf zaaien is heel eenvoudig. In het voorjaar in een bakje (binnen of in kasje) voorzaaien, één keer verspenen en vervolgens uitplanten in de tuin. Een Zinnia is een éénjarige plant en kan niet tegen vorst. Plant ze dus pas uit als de kans op nachtvorst is geweken, na half mei. Tenslotte haal je uit één zakje zaad je heel veel plantjes, er is weinig uitval. Zinnia, Californische Reuzen, worden zo groot als een gerbera. Prachtige grote Zinnia.

Stevige plant – haal de zomer in je huis
Zinnia’s zijn bijzonder stevige planten, ze kunnen bijvoorbeeld wel een meter hoog worden. Bijzonder is dat ze echt flinke voorjaarsstormen kunnen doorstaan. De bloemen zijn goed te snijden voor boeket in een vaas binnen. Knip ze dus gerust af, ze zijn lang houdbaar in een vaas en je haalt de zomer in je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

De beuk

Een van de populairste haagplanten in Nederland is de beuk, dit wordt ook wel de fagus sylvatica genoemd. Doordat deze plant snel groeit, compact is en een mooi uiterlijk heeft is deze plant geschikt voor een mooie haag. Deze haag zorgt namelijk snel voor veel privacy in de tuin. Een andere fijne bijkomstigheid van de […]

Read More
Tuin

Hoe snoei je clematis

Clematis – ideaal voor een lelijke of kale muur Multi Pink Deze klimplant valt pas op, op het moment dat deze bloeit. De plant oogt wat iel gedurende het jaar, maar niettemin verschijnen er tijdens bloei de mooiste bloemen. Er is een enorme diversiteit aan planten. Verdiep je eens in de diverse soorten.20 Heb je […]

Read More
Tuin

Spaghetti pompoen

Bijzondere pompoensoort Bijzonder, dat kun je deze pompoensoort wel noemen. Snijdt de pompoen doormidden. Haal het binnenste eruit (de zaden en loszittende draden). Vervolgens maak je het volgens recept klaar door middel van koken of garen in de oven. Hierna is de binnenkant van de pompoen eetbaar als lange spaghetti slierten. Spaghetti pompoen zaaien Vanaf […]

Read More